Het duurt momenteel wat langer voordat ons Klantcontactcentrum u telefonisch te woord kan staan of kan reageren op uw e-mail. Bedankt voor uw geduld.

U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Afvalstoffenheffing 2024

Avri maakt afvalstoffenheffing voor 2024 bekend

Eerder vastgestelde tarieven stijgen beperkt, ondanks fors hogere kosten

Inwoners in Rivierenland gaan in 2024 per huishouden gemiddeld €343 betalen voor de afvalstoffenheffing. Dit is €26 meer dan in 2023, een stijging van 8,2%.  
De afvalstoffenheffing bestaat uit een basistarief van €318 en een gemiddeld variabel tarief van €25 voor het aanbieden van restafval. Het variabele tarief per 30 liter restafval blijft €1. 

Elk jaar stelt het Algemeen Bestuur van Avri rond half december de definitieve tarieven vast voor de nieuwe afvalstoffenheffing. Dit gebeurt op basis van de geactualiseerde begroting. Eerder dit jaar waren de tarieven al aan de orde bij de behandeling van de oorspronkelijke begroting. Toen was een stijging voorzien van €25. Dit komt met name door de fors hogere kosten die Avri moet betalen voor energie/brandstof en de toename van de loonkosten door nieuwe cao-afspraken. 

Beperkte verdere stijging

Ondanks de hogere kosten heeft Avri een verdere stijging van de afvalstoffenheffing ten opzichte van de eerder vastgestelde begroting weten te beperken tot €1. Dit is te danken aan de hogere vergoeding die Avri ontvangt voor pdb (plastic verpakkingen, drinkpakken en blik). Ook is het aantal woningaansluitingen uitgebreid, wat leidt tot meer opbrengsten uit de afvalstoffenheffing.

Scheiden van grondstoffen

Tegenover de hogere tarieven staat dat inwoners in 2024 gratis gebruik kunnen maken van enkele diensten van Avri. Zo kan een container één keer per jaar kosteloos worden omgeruild voor een ander formaat. Ook mogen inwoners gratis een extra of vervangende container laten bezorgen. Inwoners die verhuizen kunnen eenmalig hun containerpakket wisselen zonder bijkomende kosten.  
Met deze dienstverlening wil Avri huishoudens motiveren om grondstoffen gescheiden aan te bieden. Dat is beter voor het milieu en de portemonnee. Om die reden is onlangs ook de Schone Grondstoffenaanpak gestart. Met dit project helpt Avri inwoners om hun afval nog beter te scheiden.

 


Deel deze pagina opLinkedIn