U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Eerste ervaringen met nieuwe aanpak papierinzameling

In oktober 2023 besloot het bestuur van Avri geen vrijwilligers meer in te zetten bij de inzameling van oud papier. Belangrijkste reden voor dit besluit was dat Avri de veiligheid van de vrijwilligers tijdens het inzamelen onvoldoende kon garanderen.

Sinds januari van dit jaar zamelt Avri het papier zelf in. De eerste ervaringen met de nieuwe aanpak zijn positief. Bovendien ziet Avri ruimte om het werk nog wat efficiënter te doen.

In de aanloop naar de nieuwe werkwijze hebben medewerkers van Avri veel werk verzet. Zo hebben zij de routes voor de papierinzameling opnieuw en zo efficiënt mogelijk ingericht. Dankzij de voorbereidingen is de overgang per 1 januari soepel verlopen.  

Vaker overdag inzamelen 
Inwoners moesten soms wel even wennen aan een andere ophaaldag of een ander tijdstip waarop het papier wordt ingezameld. Dat gebeurt in veel wijken voortaan overdag in plaats van ’s avonds.  
Dat verklaart ook waarom Avri in het begin meer meldingen kreeg van niet geleegde containers. Uit gewoonte werd het oud papier vaak toch pas ’s avonds aan de straat gezet. Als een inwoner dit meldde, zorgde Avri ervoor dat het papier alsnog zo snel mogelijk werd opgehaald. Inmiddels lijkt iedereen gewend aan de nieuwe situatie.  

Efficiencyslag 
In de eerste maanden heeft Avri een efficiencyslag kunnen maken. Dit krijgt de komende tijd nog een vervolg. Waar mogelijk worden de routes verder uitgebreid. Daardoor kan met dezelfde inzet van mensen en materieel meer papier worden ingezameld.  
Avri slaagt erin om de werkzaamheden door eigen medewerkers te laten doen. Zij zien het lopen achter de papierwagen als een mooie afwisseling in hun werk. Bovendien kunnen zij een extra centje verdienen door zo nu en dan in de avonduren te werken. 

Dank voor jarenlange inzet 
Terugblikkend op het afgelopen halfjaar, is Avri positief over de nieuwe aanpak.  
De vrijwilligers die voorheen het papier inzamelden en de betrokken chauffeurs hebben als dank voor hun jarenlange inzet een attentie gekregen.


Deel deze pagina opLinkedIn