U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Jaarstukken 2023 goedgekeurd

Het Algemeen Bestuur (AB) heeft op 3 juli de Jaarstukken 2023 vastgesteld. Met de Jaarstukken legt Avri verantwoording af over het afgelopen jaar. De gemeenten konden met een zienswijze reageren op de Jaarstukken. De meeste gemeenten hebben hier gebruik van gemaakt. Hun zienswijzen gingen onder meer over het belang om raden tijdig te betrekken bij ingrijpende veranderingen, de toegenomen vervuiling van grondstoffen en het beheer van de openbare ruimte. De zienswijzen hebben niet geleid tot een aanpassing van de Jaarstukken.

Avri is blij met de resultaten van 2023. Niet alleen in financieel opzicht, maar ook als het gaat om de circulaire doelen.

Circulariteit: een stabilisatie
Sinds 2019 wordt er minder restafval aangeboden. Deze dalende trend is nu redelijk stabiel. Inwoners bieden minder restafval aan. De verspilling van grondstoffen is daarmee gedaald.
De hoeveelheid restafval is in 2023 met 70 kg per inwoner gelijk gebleven. Vergeleken met het landelijk gemiddelde loopt Regio Rivierenland voorop met deze resultaten.

Vervuiling grondstoffen
Zorgelijk is de kwaliteit van de grondstoffen. Avri haalt een deel van de vervuiling zelf uit de grondstoffen. Dit voorkomt afkeur van vrachten en boetes voor de vervuiling. Daarnaast is Avri in 2023 gestart met de ‘Schone Grondstoffen Aanpak’. Onderdeel hiervan is de communicatiecampagne ‘Rivierenland Geeft Door’, die in juni 2024 van start is gegaan.

Strategisch koersplan
De gemeenteraden hebben begin november het ontwerp Strategisch Koersplan ontvangen. In het Koersplan beschrijft Avri hoe het de komende jaren namens de gemeenten invulling geeft aan de uitdagende ambities en opgaven. Dit vraagt om een langetermijnperspectief tot 2030, in lijn met de landelijke klimaatdoelen.

Positief financieel resultaat
In financiële zin levert 2023 een positief resultaat op. Dit komt overeen met de bestuursrapportage. Het positieve financiële resultaat zorgt voor een verbetering van het weerstandsvermogen van Avri.

Bevindingen accountant
De accountant heeft een goedkeurende verklaring afgegeven op de getrouwheid van de jaarrekening. Ook heeft hij een verklaring zonder beperking afgegeven op de rechtmatige totstandkoming ervan. De accountant concludeert dat Avri rechtmatig heeft gehandeld in het boekjaar 2023.


Deel deze pagina opLinkedIn