U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Naaimachines en gereedschap uit de regio krijgen tweede leven in Afrika

Met de opening van een speciale inzamelcontainer op de milieustraat in Geldermalsen gaven Avri en Stichting Betuwe Wereldwijd op 12 september het startschot voor een hopelijk langdurige samenwerking.  De samenwerking begint in de vorm van een pilot. Avri zamelt nog werkende, gebruikte naaimachines en gereedschap apart in. Medewerkers van Betuwe Wereldwijd - vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - maken deze gereed voor een tweede leven. Met deze spullen geven opleidingscentra en andere organisaties in ontwikkelingslanden een kans aan kwetsbare mensen.  

Bijdragen aan ambitie van Regio Rivierenland  
Avri-directeur Walter Brouwer over de nieuwe samenwerking: “We zoeken naar partners, liefst binnen onze eigen regio, die samen met ons kunnen zorgen voor hergebruik of recycling van producten die anders waarschijnlijk bij het afval terecht zouden komen. Tijdens de pilot met Betuwe Wereldwijd kunnen we onderzoeken hoe we het best kunnen samenwerken op het gebied van logistiek en kwaliteit van ingezamelde spullen. Een partnerschap zoals dit kan heel mooi bijdragen aan de ambitie van Regio Rivierenland om in 2050 volledig circulair te zijn.”   

Speciale inzamelcontainer 
Inwoners in Rivierenland kunnen al hun werkende gebruikte naaimachines en hand- en elektrische gereedschappen (zonder accu) in de speciale inzamelcontainer op de milieustraat in Geldermalsen afgeven. Betuwe Wereldwijd-directeur Joost Rensen: “We zijn heel blij met dit extra inzamelkanaal bij Avri. Hiermee wordt het voor de inwoners van Rivierenland gemakkelijker om een goede bestemming te geven aan hun gebruikte naaimachines en gereedschap. Vorig jaar hebben we 300 naaimachines en 200 gereedschapsets naar Afrika verscheept. Deze worden daar ingezet bij vakopleidingen en in startende bedrijfjes. Met een stabiele aanvoer van spullen van goede kwaliteit kunnen we dat aantal nog verder vergroten.”   


Deel deze pagina opLinkedIn