Het duurt momenteel wat langer voordat ons Klantcontactcentrum u telefonisch te woord kan staan of kan reageren op uw e-mail. Bedankt voor uw geduld.

U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Onderhoud bomen in Tiel vanaf half maart

Misschien hebt u de bomenploeg al aan het werk gezien? Het jaarlijkse onderhoud aan de bomen in Tiel, Wadenoijen en Kapel Avezaath is half maart gestart. Een aantal bomen wordt gekapt, deze zijn herkenbaar aan de stip. Daarnaast verwijderen we ook een aantal boomstronken van bomen die tijdens de laatste storm zijn omgewaaid.

Avri controleert alle gemeentelijke bomen in Tiel eens in de drie jaar op veiligheid. De gemeente is opgedeeld in 3 gebieden en elk jaar controleren we de bomen in één gebied.  Tijdens deze boomveiligheidscontrole beoordelen en registreren we de veiligheid en staat van onderhoud van elke boom. Na deze controle voeren we het nodige onderhoud uit, zodat de boom weer veilig is.

Het kan dus gebeuren dat we in een straat niet alle bomen snoeien, of dat een boom niet gesnoeid wordt, maar gekapt. Deze boom is dan tijdens de controle als ‘onveilig’ beoordeeld. Wanneer we een boom moeten kappen, zal er in overleg met de gemeente gekeken worden of we op dezelfde plek een boom terug kunnen planten. Dit lukt niet altijd, omdat soms de situatie niet ideaal is om een boom terug te planten. Dan kijken we of we op een andere plek in de gemeente een boom kunnen planten.

Tijdens het boomonderhoud kan er wat overlast ontstaan. Avri probeert samen met de aannemer dit zoveel mogelijk te beperken.

Hebt u vragen naar aanleiding van dit bericht ? Maak dan een melding aan in de Avri app of bel met Avri of de gemeente.


Deel deze pagina opLinkedIn