Het duurt momenteel wat langer voordat ons Klantcontactcentrum u telefonisch te woord kan staan of kan reageren op uw e-mail. Bedankt voor uw geduld.

U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Persbericht jaarlijks onderhoud bomen gemeente Buren

PERSBERICHT

Geldermalsen, 25 juli 2023

Jaarlijks onderhoud bomen gemeente Buren
Vanaf half augustus voert Avri het tweede deel uit van de jaarlijkse kapronde in de gemeente Buren. In mei is een begin gemaakt met deze kapronde. Toen zijn vanwege het broedseizoen alleen de direct gevaarlijke bomen gekapt. Nu worden de laatste bomen verwijderd. De meeste bomen die gekapt moeten worden zijn dood of ziek.

Boomveiligheidscontrole
Avri onderhoudt voor de gemeente Buren de gemeentelijke bomen. Om dit onderhoud goed uit te voeren, krijgen alle bomen elke drie jaar een boomveiligheidscontrole. Tijdens deze controle kijkt de inspecteur naar de veiligheid én de staat van onderhoud van de boom. Soms wordt een boom afgekeurd en is het nodig om de boom te kappen. Dit gebeurt bij zieke, dode of onveilige bomen.

Kapronde
Het kappen van de bomen in de gemeente Buren start half augustus en duurt twee á drie weken. De bomen die gekapt worden, staan verspreid door de gemeente. Omdat sommige vogels ook later in het jaar nog een nest maken, controleert Avri voor het kappen of er geen broedende vogels in de bomen zitten.

Nieuwe bomen
Samen met de gemeente wordt besloten of op dezelfde plek een boom wordt terug geplant. Dit is niet altijd het geval, omdat de situatie soms niet ideaal is om een boom terug te planten. Wanneer er geen nieuwe boom wordt geplant, kijken de gemeente en Avri of er op een andere plek in de gemeente een boom kan worden terug geplant. Het planten van de nieuwe bomen gebeurt in de periode dat de bomen geen blad hebben.

Overlast
U kunt overlast hebben van deze werkzaamheden. Avri probeert samen met de aannemer de overlast zoveel mogelijk te beperken. Als u naar aanleiding van dit bericht en de kapronde vragen hebt, kunt u een melding maken in de Avri-app of bellen met Avri of uw gemeente.


Deel deze pagina opLinkedIn