Het duurt momenteel wat langer voordat ons Klantcontactcentrum u telefonisch te woord kan staan of kan reageren op uw e-mail. Bedankt voor uw geduld.

U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Persbericht kapronde in de gemeente Neder-Betuwe

PERSBERICHT

Geldermalsen, 12 december 2023

Kapronde in gemeente Neder-Betuwe

Vanaf half december worden in de gemeente Neder-Betuwe bomen gekapt. De meeste bomen die gekapt moeten worden zijn dood, ziek of om een andere reden afgekeurd. Aan de Bonegraafseweg worden 46 bomen gekapt vanwege essentaksterfte.

Boomveiligheidscontrole
Avri onderhoudt voor de gemeente Neder-Betuwe de gemeentelijke bomen. Om dit onderhoud goed uit te voeren, krijgen alle bomen eens in de drie jaar een boomveiligheidscontrole. De gemeente is opgedeeld in drie deelgebieden, elk jaar wordt één deelgebied gecontroleerd. Tijdens deze boomveiligheidscontrole kijkt de inspecteur naar de veiligheid én de staat van onderhoud van de boom.

Kapronde
De jaarlijkse kapronde in de gemeente Neder-Betuwe start 18 december en duurt 2 weken. Tijdens deze kapronde worden alleen de afgekeurde bomen verwijderd. Van de bomen die gekapt worden staan er 46 aan de Bonegraafseweg tussen Dodewaard en Ochten. De overige bomen staan verspreid door de gemeente.

Essentaksterfte
Langs de Bonegraafseweg zijn veel bomen aangetast door essentaksterfte. De gemeente heeft hiervoor samen met Avri een vervangingsplan gemaakt. De zieke essen worden de komende jaren gefaseerd gekapt en vervangen door nieuwe verschillende boomsoorten.    

Overlast
Avri probeert samen met de aannemer eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. Als u naar aanleiding van dit bericht nog vragen heeft kunt u een melding maken in de Avri-app of bel met Avri op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur via (0345) 58 53 53.


Deel deze pagina opLinkedIn