U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Persbericht: tweede kapronde bomen gemeente Buren

PERSBERICHT

Geldermalsen, 15 oktober 2024

Tweede kapronde bomen in de gemeente Buren

In oktober voert Avri, in opdracht van de gemeente Buren, boomonderhoud uit in de gemeente. Naar aanleiding van de boomcontroles worden zieke, dode en onveilige bomen gekapt. De bomen staan verspreidt door de gemeente Buren.

Kapronde
De bomen die nu gekapt worden zijn dode bomen en bomen met bijvoorbeeld een iepziekte of essentaksterfte. Het kappen van de bomen start in de week van 21 oktober en duurt ongeveer drie weken. De bomen staan verspreidt door de gemeente.

Nieuwe bomen
Samen met de gemeente wordt besloten of op dezelfde plek een boom wordt terug geplant. Soms is de situatie niet ideaal om een boom terug te planten. Bijvoorbeeld wanneer er teveel kabels en leidingen in de grond zitten. Wanneer geen nieuwe boom kan worden geplant, zal gekeken worden of op een andere plek in de omgeving, of elders in de gemeente, een boom terug geplant kan worden. De nieuwe bomen worden aan het eind van het jaar aangeplant.

Overlast
Bij het kappen van een boom kan het voorkomen dat een weg(deel) tijdelijk is afgesloten. Hier kunt u overlast van ervaren. Avri probeert samen met de aannemer eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken.

Heeft u vragen over de kapronde?
Stel uw vraag in de Avri-app. Het Klantcontactcentrum van Avri is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur via (0345) 58 53 53. Of bel met uw gemeente.


Deel deze pagina opLinkedIn