Het duurt momenteel wat langer voordat ons Klantcontactcentrum u telefonisch te woord kan staan of kan reageren op uw e-mail. Bedankt voor uw geduld.

U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Werkzaamheden openbare ruimte in Tiel

Na regen komt zonneschijn!  

Volgens een artikel van het AD op 13 mei 2023 was de lente van dit jaar de natste lente van deze eeuw. Ook in het Rivierengebied hebben we dit gemerkt. De regen was goed voor de natuur en heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe plantvakken en de meer dan 100 nieuwe bomen die afgelopen winter zijn aangeplant, een goede start hebben kunnen maken. 

De afgelopen weken is Avri samen met de aannemer druk geweest om de 1e groeipiek in het onkruidbeheer onder controle te krijgen. Door de regen en stijgende tempraturen was het een race tegen klok. Maar dankzij het drogere weer hebben we het onkruid grotendeels weer onder controle gekregen. 

Naast het onkruidbeheer zijn we ook gestart met het maaien van de bermen en het snoeien van de hagen. Deze werkzaamheden duren nog ongeveer twee tot drie weken en zijn eind juni afgerond.  

Bestrijding eikenprocessierups 

Ook is het seizoen van de eikenprocessierups weer begonnen. De gemeente Tiel heeft de afgelopen maanden ingezet om de rups op een natuurlijke manier te bestrijden door onder andere nestkastjes op te hangen en natuurlijke bermen aan te leggen. Toch kan de eikenprocessierups nog steeds voor overlast zorgen.  

Medewerkers van Avri zullen in juni de eikenbomen van de gemeente controleren op rupsennesten. Een gespecialiseerd bedrijf zal de rupsennesten verwijderen. In juli volgt nog een tweede en laatste inventarisatieronde.  

Overlast? 

  • Hebt u eikenbomen in uw tuin? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding van de eikenprocessierups. Neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf in boomverzorging of ongediertebestrijding. 
  • Als u last heeft van de brandharen, raadpleeg dan uw huisarts. 
  • ​​Ziet u eikenprocessierupsen op gemeentelijke bomen? Meld dit dan via de Avri-app of via de Bel- en Herstellijn van de gemeente Tiel. 

Deel deze pagina opLinkedIn